• 7 mai 2021
  PBI Norge er med i Colombiaforum, hvor flere av organisasjonene har gitt denne fellesuttalelsen om den voldelige situasjonen i Colombia:
 • 21 april 2021
  I 2020 og 2021 reiste Elise og Hannah fra Norge til Colombia for å bli ledsagere i felt for Peace Brigades International. Vel ankommet i Colombia ble de en del av PBI Colombia-prosjektet som også består av andre frivillige fra land som Argentina, Chile, Irland, Hellas, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Sammen representerer de det internasjonale sivilsamfunnet, og gjennom fysisk ledsagelse skal de beskytte arbeidsrommet til de menneskerettighetsforkjemperne PBI ledsager i Colombia.
 • 16 oktober 2020
  Nye frivillige i PBI NorgeDet siste året har PBI Norge fått flere nye frivillige, og vi samlet oss en lørdag på Sentralen i Oslo for å bli bedre kjent med hverandre, organisasjonen, og styret. En frivillig deltok også på Skype fra Tromsø! Dagens mål var å lære mer om PBIs støttenettverk, situasjonen i Colombia og organisasjonens prinsipper og mandat. 
 • 17 desember 2019
  «Vi tror at kun de som selv har opplevd å ha det vondt er de som best kan snakke om egen smerte, men Nomadesc kan legge til rette for at disse stemmene blir hørt», sier Olga Araújo Cassanova, styremedlem i Nomadesc. Olga var på besøk i Norge i november, hvor hun var i møte med Utenriksdepartementet, Norad og Samisk Hus, og deltok på det årlige seminaret «Sammen for Fred i Colombia».
 • 10 november 2019
  Olga Araújo er styremedlem i Nomadesc (Asociación para la Investigación y Acción Social), en organisasjon fra Colombia som arbeider tett knyttet til en rekke grasrotsorganisasjoner for urfolk, afrocolombianere, bønder, og kvinner. Nomadesc gjennomfører også studier av forholdet mellom nasjonale/internasjonale selskaper og respekten for menneskerettighetene. Andre stikkord er fredsbygging, sivilsamfunnsdeltakelse og utdannelse tilpasset lokalsamfunnene.
 • 15 oktober 2019
  VELKOMMEN TIL DEN SJETTE KONFERANSEN "SAMMEN FOR FRED I COLOMBIA" NÅR?:       Fredag 22. november, kl. 11:30 - 15:30. HVOR?:     Ingensteds, Brenneriveien 9, 0182 Oslo. 
 • 15 september 2019
  Er du nysgjerrig på beskyttende ledsagelse og lurer på om denne typen arbeid kan passe for deg?Ønsker du å arbeide som ledsager i felt, og trenger råd om søknadsprosessen?Har du allerede søkt jobb som ledsager og ønsker mer informasjon? Da er du velkommen til informasjonsmøte onsdag den 25. september kl. 18.00!
 • 1 september 2019
  BLI LEDSAGER I HONDURASSom ledsager bidrar du til å beskytte arbeidsrommet til menneskerettighetsforkjempere som trues av politisk vold for arbeidet de gjør. Ledsagelse har vist seg å være en svært effektiv beskyttelsesmekanisme, selv i de tilfellene der den generelle menneskerettighetssituasjonen har forverret seg. I 30 år har PBI beskyttet aktivister, organisasjoner og lokalsamfunn, slik at de kan fortsette sitt arbeid for menneskerettighetene. NY SØKNADSFRIST: 15. SEPTEMBER 2019
 • 21 juli 2019
  BLI LEDSAGER I COLOMBIASom ledsager bidrar du til å beskytte arbeidsrommet til menneskerettighetsforkjempere som trues av politisk vold for arbeidet de gjør. Ledsagelse har vist seg å være en svært effektiv beskyttelsesmekanisme, selv i de tilfellene der den generelle menneskerettighetssituasjonen har forverret seg. I 30 år har PBI beskyttet aktivister, organisasjoner og lokalsamfunn, slik at de kan fortsette sitt arbeid for menneskerettighetene. SØKNADSFRIST: 21. OKTOBER 2019
 • 7 oktober 2018
  Menneskerettighetsforkjemperne spiller en avgjørende rolle i arbeidet for fred og stabilitet i verden. De jobber for at menneskerettighetene ikke bare skal være punkter på en liste, men tjene sin hensikt og gi alle mennesker, uansett kjønn, alder, religion, legning, nasjonalitet eller kapasitet mulighet til bærekraftig utvikling, rettferdighet og demokrati.

Sider